Η μιζέρια μας ξεκινά απ το ότι δεν χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου…

Η μιζέρια μας ξεκινά απ το ότι δεν χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου…

Ασχολία μας αγαπημένη να επικρίνουμε ότι περπατά κολυμπά αναπνέει πετά ή σέρνεται και με ρήσεις σοφών ανθρώπων να προσπαθούμε να τεκμηριώσουμε την κακία και τη ζήλια μας βάζοντας ταμπέλες σε όλους εκτός από εμάς ….βεβαίως βεβαίως.

Με το προσωπείο της “καλοτάτης” “αναρωτιόμαστε”  και δήθεν “προβληματιζόμαστε” στο fb -πού αλλού- γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος κακοπροαίρετους, δήθεν, ντενεκέδες, νάρκισσους και κουλουπού κουλουπού ανθρώπους. Από κάτω έχουμε και δυόμιση σχόλια κάποιων  που “αναρωτιόνται” μαζί μας και μας “παρηγορούν” την ίδια στιγμή που κάνουν  like σε αυτούς που εμείς αναθεματίζουμε…

Επιτέλους ας το ξεπεράσουμε και ας κοιτάξουμε μπροστά μας. Ποιος νοιάζεται αν μίζεροι είμαστε και βγάζουμε χολή χωρίς λόγο μόνο και μόνο γιατί έχουμε ελεύθερο χρόνο.Ας του δώσουμε αξία και μην τον σπαταλάμε στο να προσπαθούμε να κατεβάσουμε και να φέρουμε στα μέτρα μας ότι μας ενοχλεί και  μας θυμίζει τον πόνο μας… Πρόσφατα η Έλλη Στάη πάντρεψε το γιο της και πέσαν πάνω της να την κατασπαράξουν… πολύ όμορφη για την ηλικία της…χμμ έχει κάνει lifting,  πολύ πετυχημένη …χμμ οι πλούσιοι γάμοι,  πολύ αγέρωχη …χμμ σνομπ, μα πώς τολμά να εμφανίζεται έτσι ?…η γυναίκα είναι αυτό που είναι μέσα απ την αξία της και τις επιλογές της, κάντο κι εσυ μανδάμ αν μπορείς πρέπει κάποιος να μας πει.

Πρόσφατα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσω το βιβλίο μου Μ΄ΑΓΑΠΩ και έδωσα συνέντευξη στην αγαπημένη Χριστίνα Κανατάκη στο TV100 το τηλεοπτικό κανάλι της πόλης. Τελειώνοντας τη δική της συνέντευξη,  η συγγραφέας  Λένα Μαντά πέρασε από μπροστά μου. Όπως περιμέναμε τη σειρά μας να εμφανιστούμε μαζί με μένα κι άλλοι έπεσε το πρώτο σχόλιο…

… “πολύ χοντρή ” και αμέσως το επόμενο “γράφει ανούσιες βλακείες” και φυσικά το καθιερωμένο “είναι και σνομπ” …δεν άντεξα και απάντησα “τι σας νοιάζει αν είναι χοντρή και τι σας κάνει να πιστεύετε πως είναι και σνομπ” με κοίταξαν με ενόχληση και συνέχισα … “εγώ είδα να περνά από μπροστά μας μια  επιτυχημένη συγγραφέας, πολυδιαβασμένη, χαρούμενη γλυκιά παρουσία και αδιαφορώ τι γράφει δεν το διαβάζω αν δεν μ΄αρέσει όμως τη βλέπω και μαθαίνω γιατί έχει κάτι να μας πει όπως όλοι έχουμε κάτι να πούμε”.

Το θέμα είναι οτι δεν θέλουμε να ακούσουμε.Θέλουμε να επικρίνουμε και με συνοπτικές διαδικασίες να λασπώσουμε σε σημείο να μη διακρίνεται πια αυτό που μας ενοχλεί  ΚΑΙ κακά τα ψέμματα μας ενοχλεί ο ωραίος άνθρωπος, αυτός που τόλμησε να λάμψει, αυτός που ενώ δεν θα μάθει ποτέ για μας…είναι για μας το θέμα συζήτησης.

Θα ανασύρω άλλη μια θύμηση από μια παρουσίαση βιβλίου αγαπημένης φίλης. Στους καλεσμένους υπήρχε μια γλυκύτατη γυναικεία παρουσία πρόεδρος σε ένα σημαντικό όμιλο πολιτιστικό.  Θα το πιστέψετε πως σε εκείνη την παρουσίαση “καλοτάτες”  ασχολήθηκαν ουχί με την παρουσίαση αλλά με την πρόεδρο την οποία έπιασαν στο στόμα τους και σχολίασαν το ύψος της, το lifting της, την περούκα της και οι χαρακτηρισμοί πέσαν σύννεφο από κυράτσες που αν είχαν την ελάχιστη διάθεση να κάνουν αυτοκριτική θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον εαυτό τους έτσι  που να μην χρειαστεί να σκυλεύουν παρουσίες για να μην τις ενοχλεί το μαύρο τους το χάλι…

Το μαύρο χάλι που δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την εμφάνιση την εξωτερική αλλά το σκοτεινό πηγάδι που κρύβουν μέσα τους και έχει ρουφήξει τα πάντα τους. Όλοι είμαστε υπέροχοι μοναδικοί ιδιαίτεροι πολύτιμοι!!! ΚΑΙ πρέπει να χαιρόμαστε  με τη χαρά των άλλων και τη δική μας. Αλλιώς πικραινόμαστε, πονάμε, ζηλεύουμε και τι μας φταίνε οι αρχαίοι ημών σοφοί πρόγονοι που παίρνουμε τα λόγια τους και τα πετάμε σαν αγιασμό σε βρυκόλακα για να νουθετήσουμε και να γκρεμίσουμε αυτό που επειδή δεν φτάνουμε θέλουμε να κατεβάσουμε μέσα από τα λόγια του σοφού γιατί δικά μας …δεν έχουμε. Είμαστε  πολύ τυχερές που δεν ζουν για να μας κάνουν μηνύσεις.

Γιατρικό μοναδικό …Ας εντρυφήσουμε στα έργα τους και ας ωφεληθούμε απ την σοφία τους. Αυτό!!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =