Με κολάσανε οι αντίχριστοι!!!

Με κολάσανε οι αντίχριστοι

Με κολάσανε οι αντίχριστοι – Μαγειρίτσα δεν κάνω, δεν τρώω, δεν θέλω ούτε να με ακουμπήσει. 

Μέσα στην καρδιά της Μεγάλης Εβδομάδας θέλω να μοιραστώ μια πολύ προσωπική μου στιγμή. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι εξ απαλών ονύχων δεν είμαι των εθίμων και ιδιαιτέρως του Πάσχα. Μάνα με τρία κορίτσια κι ένα σύζυγο εμείς το Πάσχα αρνί ποτέ δεν τρώγαμε. Εγώ η μανούλα το θεωρούσα βάρβαρο έθιμο και το είχα επιβάλλει σε όλους. Η Μανούλα ξέρει!!! Μας καλούσαν όμως επειδή λυπόντουσαν τα παιδάκια της “τρελής” οπότε όλο και κάνα κοψίδι έτρωγαν στα ξένα σπίτια.

Καλεσμένοι οικογενειακώς από τη μαμά μου, εκείνο το Πάσχα του 2015, ανέλαβα να προσφέρω τα κόκκινα αυγά στο Πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής. Σάββατο βράδυ πριν την Ανάσταση το θυμήθηκα και έβρασα τα αυγουλάκια σπάζοντας τα μισά, μη με ρωτήσετε γιατί, η μαμά μου το ήξερε και μου το είπε “σε τιμώρησε ο Θεός που δεν πας στην Ανάσταση και στα έσπασε”.

Ανοίγω τη συσκευασία της βαφής άφαντη η βαφή από μέσα μόνο ένα σακουλάκι με διαφανές υγρό!!! Εεεε τι άκουσε η εταιρεία που τις φτιάχνει και τι είπε ο στόμας μου δε θέλετε να ξέρετε. Με κολάσανε οι αντίχριστοι!

Τσαντίστηκα τόσο πολύ που με έπιασε υπνηλία και ξεράθηκα στον ύπνο. Ξύπνησα 12 το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στην κρίση!!! Λέω σε άντρα και παιδιά “τρεχάτε να μου βρείτε βαφή χωρίς αυγά δεν πάω στη μάνα μου  κι εσείς θα φάτε αυγά τηγανιτά και προτηγανισμένες πατάτες” !!! Βρέθηκε η βαφή αφού γίναμε ρεζίλι σε όλη την γύρω περιφέρεια!

“H Γωγώ βάφει τα αυγά ανήμερα το Πάσχα”

Ξεκινώ τη διαδικασία και μου λέει η Ariana μου “μαμά αυτό που είχες αγοράσει γράφει επάνω με μεγάλα γράμματα ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΓΩΝ  δεν ήταν βαφή”… Τέλος πάντων έβαψα τα αυγάκια μου, τα γυάλισα και με το γυαλιστικό και μπροστά μου κανείς δε με είπε ανοικοκύρευτη σε εκείνο το τραπέζι. Πίσω από την πλάτη μου δημιούργησα πολλά γέλια και σχόλια.

Εγώ όμως πάντα “υπεράνω” σκέφτηκα,”συναισθήματα” να δημιουργούμε και δε βαριέσαι…

Καλό Πάσχα και πάντα να προσέχετε τι γράφει πάνω του το φακελάκι της βαφής

Υ.Γ Επισυνάπτω και φωτογραφία με τα αυγάκια μου για του λόγου το αληθές 

Gogo Tsakoyani – Με κολάσανε οι αντίχριστοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 8 =