Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα
ΓΩΓΩ ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

Τηλ.: +30 6981-016099
Email: info@gogotsakoyani.com

Blog

 

Τα παιδιά του σωματείου Ερμής έκοψαν την πίτα τους και είχα την τιμή να είμαι καλεσμένη τους.

Γνώρισα τον Ερμή από την Γεωργία Γκούβα μια εξαιρετική νέα κοπέλα, ο αδερφός της είναι μέλος του. Μέσα από το βιβλίο μου Μ΄ΑΓΑΠΩ με γνώρισε και μου ζήτησε να κάνω μια συζήτηση με τις Μάνες των παιδιών για να τις παροτρύνω να αφιερώνουν χρόνο και στον εαυτό τους και να μην ξεχνούν πως είναι και Γυναίκες. Τελικά μετά την πρώτη μας συνάντηση εγώ έμαθα πολύ περισσότερα από αυτές. Βασικά κατάλαβα πως αυτές οι Γυναίκες  περισσότερο ανάγκη έχουν να έρθουν πιο κοντά η μια στην άλλη και να μιλήσουν ανοιχτά γι αυτό που αντιμετωπίζουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες παλεύοντας με τέρατα προκαταλήψεις και νόμους …όλα εναντίον τους!!!

Η Πρώτη μας επίσημη συνάντηση-κάλεσμα με τους γονείς είχε μεγάλη ανταπόκριση παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς και κόπηκε το ρεύμα εμείς ανάψαμε κάτι λιγοστά  κεράκια που βρήκαμε και με το γλυκό και ελάχιστο φως των κεριών βγάλαμε το δικό μας ΦΩΣ και ανοιχτήκαμε αφαιρώντας από πάνω μας ντροπές και αναστολές . Είχαν έρθει και αδέρφια των παιδιών για τα οποία αν αρχίσω να μιλώ για την ωριμότητα την καλοσύνη και την δοτικότητα  που αντιμετωπίζουν τα αδελφάκια τους  θα «πονέσει» πολλές σχέσεις αδελφικές το πώς  υφίστανται !!!

Τα παιδιά του Ερμή στην κοπή της πίτας χόρεψαν και χάρηκαν με το δικό τους τρόπο. Βλέποντάς τα σκέφτεσαι πως όλοι εμείς έχουμε την Ιερή υποχρέωση αλλά και θέληση κι επιθυμία να κάνουμε χώρο στην κοινωνία που ζούμε να ΑΝΘΙΣΟΥΝ !!!  Δεν υπάρχει ο κόσμος ΜΑΣ και ο κόσμος ΤΟΥΣ διότι ο κόσμος είναι ΕΝΑΣ και μας χωρά όλους . Φέρνουμε παιδιά στον κόσμο τα παιδιά μας θα φέρουν άλλα παιδιά και πάει λέγοντας . Να προνοήσουμε και να φροντίσουμε και να αποδεχτούμε για να μην υπάρχει κανένα παιδί στο περιθώριο και κανένας γονέας σε απόγνωση!!! Το παιδάκι με την «περίεργη» εμφάνιση που δεν εκφράζεται δεν περπατά δεν φέρεται όπως το «δικό» σου που είναι τυχερό σκέψου…αύριο μπορεί να είναι το παιδί του παιδιού σου !!! Σήμερα φρόντισε να αποδεχτείς και να στηρίξεις ώστε το αύριο να μη φαντάζει τραγικό για κανένα πλάσμα.

Οι Συναντήσεις μας με τους γονείς θα συνεχιστούν γιατί έχουμε πολλά να πούμε και πολλά να παλέψουμε και θα σας ενημερώνω γιατί μας αφορά όλους… είναι Παιδιά μας.

Μέχρι τότε ας δούμε κατάματα αυτές τις υπάρξεις και στον ένα και μοναδικό Κόσμο που ζούμε ας κάνουμε χώρο να Ανθίσουμε Όλοι !!!

Γωγώ Τσακογιάννη 

Gogo Tsakoyani

Υ.Γ  «ΕΡΜΗΣ» Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες

Comments

Leave a Comment:

fifteen − 14 =